31 Temmuz 2012 Salı

Seks Olimpiyatları


Epeydir yazmıyorum, yazamıyorum... Konu sıkıntısı çekmemin yanısıra iç sıkıntım da var. Burada teorik bir takım bilgileri tartışaduralım, memleketin her yanında kadınlar ölüyor her gün... Yazdıklarım anlamsızlaşıyor, siliyorum, vazgeçiyorum... N.Ç.ler, kürtaj yasakları, dövülen kadınlar...
Oysa batıda Erotik Film Festivalleri yapılıyor, doğuda striptizli haber programları yapılıyor, üstelik devlet destekli! Bunları kafamda evirip çeviriyordum bu yazının başlığını atarken. "Bizde de Seks Olimpiyatları olsun, olamaz mı?" diyordum. Meğer dünyanın bir yerlerinde yapılmışı varmış, internette bir çok link çıktı konuyla ilgili. Londra Olimpiyatları'nın devam ettiği şu günlerde ben de TV'de göremeyeceğiniz olimpik müsabakalardan örnekler vermek istedim. İyi eğlenceler!

http://www.youtube.com/watch?v=E7njGk2zH6k
http://www.youtube.com/watch?v=3fFks43TaHU

4 yorum:

  1. Selam Kutsal Fahişe ;) İnsanı yazmaktan soğutacak kıvamda olaylar işitiyoruz, pratikler görüyoruz. İnsanın morali bozuluyor haliyle.

    Aslına bakarsan ben bu seks olimpiyatlarını fikir olarak gereksiz buluyorum. Gerçi şunu da gözardı edemeyeceğim; seksi doğal görmek, ötelememek, ondan korkmamak ve haliyle suistimal edilmesini zorlaştırmak adına faydası olabilir. Yani ben şahsen gereksiz görsem de toplumdaki yerleşik algılar açısından katkı sağlayabilir.

    Brezilyalı bir doktor, "Eğer sağlıklı insanlar olacaksanız neden seks olmasın?" demiş. Şurada: http://www.huffingtonpost.com/2012/07/18/olympic-village-sex-london-party_n_1684522.html

    Mesela bu gayet tutarlı bir argüman. Ne diyebilirim ki?

    Yine de ben seksin zaten çok doğal, insanın bedensel ihtiyaçlarından biri olduğunu, hatta bunu çeşitli hazlarla birleştirerek zihinsel zevklere de hitap ettiğini, aşkınlık ve yaratıcılık duygularını bile tatmin ettiğini ve daha bir sürü şey açısından koşulsuz doğallığını savunurum. Yani o kadar doğal ki, olimpiyat oyunları olmasını gereksiz görürüm. Sağlıklı olmak adına belirli beslenme pratikleri de var ama yemek yeme bir olimpiyat oyunu değil mesela.

    Öte yandan, olur da böyle birşey yasaklanırsa buna şiddetle karşı çıkarım. Bunun altındaki niyeti bilirim çünkü.

    YanıtlaSil
  2. Lalehan selam,
    Anladığım kadarıyla "Kadın Günü'ne ne gerek var" minvalinde bir şey söylüyorsun. Bu da makul bir bakış açısı, katılıyorum. Öte yandan, henüz o noktaya o kadar uzağız ki, ne gerek var demek için önce biraz doymamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen de o manada diyorum Kutsal Fahişe, anlayacağından emindim.

      bunu derken aynı anda dediğin ikilemi de yaşadım zaten; belki sen ben gibi düşünenler için değil ama toplum geneli için bir etkisi olabilir. dediğin gibi, bazı şeylere doymak lazım.

      Sil
  3. Şimdi bır kac konu uzerınde durmak gerekir..
    Öncelikle su avrupa denen Batil diyarlar dan örnek vermek gerekiyorsa
    Fransada Kadınlar İnsan olarak kabulu 1800 lu yılların sonu . dusunun kadınlar insan dıye kabul edılıyor. Bizde herysen önce Cennet annenın ayakları altına sunulmuş iken
    nyse konuyu degıstırmeden devam edelim
    sadece dıkkat cekmek ıcın guzel baslık. zaten dıkkat cekebıldıyse bı yazı basarılıdır ama lı bır cumle ıle bıtırelım
    Sex denen su varlıgı ve yoklugu dert olan bır konu Kadınları özgürleştirmez sadece degersizleştirir
    iyi geceler .
    kusura bakma yazını uzun zaman sonra okuyup cevapladıgım ıcın

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.