22 Temmuz 2011 Cuma

Buldun Kılsızını İstiyorsun!

Beden kutsaldır! Bu yazıya öncelikle bu önkabulle başlamalı. Beden, 5 duyumuzla varolduğumuz bu evrende/ bu evrenle bizim biricik iletişim aracımız. Beden biricik, beden kıymetli, beden sağda solda, onunla bununla harcamayacak kadar önemli!

Beden, "Ben"i gerçekleştirme aracımız. Kendimizi var edebilmek, ifade edebilmek, etrafımızı algılamak ve etrafımıza algılatmak için kullandığımız araç. Kendimizi doğru algılatabilmek için ise mümkün olduğunca kendimize samimi olmamız şart. Etrafa kendini sevdirmek, beğendirmek için çabalarken kişinin unuttuğu şey ise şu: Kendini sevmeyen, başkası tarafından da sevilemez...

Kendini sevmek için kişinin öncelikle kendini tanıması lazım. Pek çok kişi "Bu ne biçim laf? Tabi ki kendimi tanıyorum" diyor, biliyorum. Kendini tanımanın tanımını yapmak gerek önce. Kendini tanımak demek, kendine dürüst olmak demek. Kendiyle iletişimde olmak demek. Sevdiği şeylere sahip çıkmak, sevmediklerinden kendini sakınmak demek. Ben'ci olmak demek, ben'cil olmak demek... Bedeniyle iletişimde olmak demek. Kendini tanımak demek, bedenini tanımak demek, bedenini sevmek demek. Kendini aynada bile incelememiş olan biri, kendini tanıdığını iddia edebilir mi? Mastürbasyon yapmaya utanan biri, bedenini tanımaktan söz edebilir mi? Bedenine nasıl zevk vereceğini bilmeyen biri, başkasına zevk verebilir mi?

Çocukluktan kadınlığa geçen bedende bir çok fark belirir; bunlardan en belirginleri büyüyen memeler ve kıvrımlanan beden hatları ve uzayan tüyler.
Bu kıl-tüy konusu enteresan bir konu. "Ne kadar kılsızsan o kadar temizsin" gibi bir algı var...

Pek çok erkek tüysüz bir amı, am olarak değil, bebek-çocuk pipisi gibi algıladığı için tercih ediyor.
"Pırıl pırıl" dendiği zaman da durumun iyice altı çizilerek tüysüz olanın iyi olduğuna gönderme yapılıyor.
Kadın amı tüylerden ötürü bir "bilinmezlik" duygusu yarattığından, alt benlik olarak pek çok erkek tüyleri tehdit olarak algılıyor. Hatırlayanlarınız olacaktır, bir Almodovar filmi olan "Hable Con Ella"  filminde müthiş bir sahne vardır. Adam gittikçe büyüyen, büyüdükçe devleşen bir Am'dan içeri düşer, aynı bir uçurumdan aşağı düşer gibi...
Bu konunun eminim psikolojik ve hijyenik pek çok alt kırılımı vardır ve konu bir çok farklı açıdan tartışılabilir ancak benim asıl altını çizmek istediğim şu: Sen kendini nasıl seviyorsan, doğrusu odur!

Kişi, bedeninin tek sahibidir. Öncelikli olarak kendi bedenini sevmeyen, başkasına da kendini sevdiremez. Konu tüy ya da başka birşey, aslolan kişinin ne istediğidir. Kişi eğer kendini tüylü seviyorsa, sırf erkekler sevmiyor diye budamak çok yanlış. Hoş, bence bebek gibi görünmek zaten kadın doğasına ters ama öncelikli olarak önemli olan kişinin kendi tercihleri... "Ben" oldukça, mutluluk artar.

19 yorum:

  1. Halaya durun ey ahali, KF yazmaya karar vermiş.:))
    Kişisel kutlamaları bir yana bırakıp yazıya gelirsek: ( telaşlanmayın, felsefi açılımlar olmayacak) Kişisel tercihimin hiçbir önemi olmadığını gözüme gözüme sokarken ne diyebilirim ki. Benim ya da bizlerin taleplerinin bir önemi yok, kadınlar kendilerini nasıl rahat hissediyorlarsa o şekilde davranmalı bu konuda. Ammmaaaa... Aynı hakka karşılarındaki insanın da sahip olduğunu unutmadan. Neler mi onlar, etek traşo denilen malum bölgenin temizlenmesinin dışında, aynı sebeplerle bazı eylemlerin yapılmasının reddedilmesi gibi. Oral seks mesela. Sonuçta mutlu olmadığın ve istemediğin şekilde davranmamak da bir haktır ünlü " ben" teorimize göre, öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  2. AVRAM,
    Aynen dediğin gibi, herkes kendi tercihlerini yaşamakta özgürdür. Tercihler asgari müşterekte buluşmuyorsa, kendini tercih etmek doğrusudur bana göre.
    fatih,
    olabilirim de... hangi konuda korkaklıktan bahsettiğine göre değişir. sen neye gönderme yapıyorsun? yorumun daha çok bir hakaret gibi geliyor kulağa...

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Ben de asyalılarda amın kıllısının makbul olduğunu duydum(ki Kobe Tai'de de öyleydi)Çünkü bakış açılarına göre eğer amın kıllıysa sen bir kadınsın eğer değilse küçük bir çocuktan farkın yok. Kişisel tercihim "kılsız" olması ama. Belki hijyen yüzünden belki de öbür türlü pek rahat edemediğimden. Gerçi bazı desen kıvamında şeyler var onlar o kadar rahatsız edici olmasa gerek denemek lazım...

    YanıtlaSil
  6. Kopupta diline yapışan kıllar var ya, onlar olmasa bir sorun yok bence...

    YanıtlaSil
  7. Ne çok boş lak lak yapan var..hep beden peşinlermi dersin?

    Kendini tanıyan o kadar az insan var ki. Oynuyor insan...

    YanıtlaSil
  8. çok çok tembelim son zamanlarda. yazmadığım gibi kıçımı kaldırıp blog da okumuyorum artık. ama bunu okudum ve güç toplayıp şunları demeden edemedim:

    kadın cinsellik organı, hatta kadın bedeninin tamamı erkek için çağlar boyunca "karanlık", "gizemli", "ürkütücü" veya "bilinmeyen" olana işaret etmiş böylece erkek de kadına ait olana güven ve cesaret eksikliği ile yaklaşmıştır. nicedir milyonlarca kadının kendinden bihaber yetiştirilmiş olması da bunların sonuçlarıdır. hatta klitorisin "sünnet" ile yok edilme pratiğinin hala var olması bile..

    kıllı/kılsız meselesine gelince, erkeklerin (genel olarak) amın kılsızını aramaları bu "karanlığa" karşı aldıkları bir önlemdir. aradıkları basitlik, açık seçikliktir. kendilerindeki basitliğin izdüşümünü isterler kadında. halbuki penis basit, vajina karmaşıktır. kadın bedenini erkek organı ve eril kavramlar üzerinden adlandırmak gibidir bu bence.

    temizlik, kişisel tercih, rahatlık vs gibi sebepler ile isteyen istediği gibi takılabilir elbette. ancak bebek götü gibi olsun diye her hafta ağdacıya amını açmak bir kadın için çok da "kadınsı" bir eylem olmasa gerek. erkeklerin istediği bir eylemdir ancak.

    "am buldun kıllısını arıyorsun" lafını ben de hep merak etmişimdir. erkeklerin mevcut zevk ve tercihlerine (genel olarak) tam olarak zıt. acaba çok eski bir laf mı ? arkaik bir hali var.

    @fatih: bir yorumcu olarak ben de merak ettim, yazar neden "korkak", açıklar mısın lütfen ?

    YanıtlaSil
  9. Bu deyimi ilk defa doğru bir şekilde kullanana rastlıyorum.Teşekkürler Kutsal.Elindeki ile yetin anlamında.
    Bize hep temizlik anlatıldı.Buğday tanesini geçmeyecek kılların,O kadar olursa hemen kes denildi.Yoksa GÜNAH denildi.Korktuk.Ve hep kestik.Sonrada alıştık kısa olmasına.Uzayınca rahatsız etti bizi( en azından beni).Ben kısa kesiyorsam sende keseceksin dedik kadınlara.Veya büyükleri söyledi.
    E zaman değişti artık ve herkes istediği şekilde bırakıyor.Subay traşı,alaburus(doğrusu nedir bilmiyorum),kazıtma,örgülü,enseyi al üstler kaldın gibi.Ama lalehan konuya öyle bir değindi ki,aha dedim,işte gerçek açıklama bu.Dediği gibi,karmaşık bir yapı ve korkuyoruz.Görmek istiyoruz.Bunun içinde traşlı olmasını istiyoruz.Nokta.

    YanıtlaSil
  10. Murat Bardakçı-Osmanlıda Seks
    Türk Galip Paşa şiirinden :
    Amcığızın han mıdır, çevresi orman mıdır
    Issı bi külhan mıdır, tatlı kadın merhaba!
    Engel ile gitme gel, bağrımı kan etme gel
    Galib'in incitme gel, tatlı kadın merhaba

    Olumlu mu soruyor olumsuz mu bakıyor bilemedim ama, sanki Galip Paşa da kıllısını arayanlardan, amın çevresini orman isteyenlerden sanırım.

    Felsefeye, psikolojik çözümlemelere gerek yok. Kadınların kendileri kıl istemiyorlar. Yoksa hamama giderken yanlarına hamamotu almazlardı. İnternet neşriyatının hairy bölümlerine baktığımda, göbek deliğinden başlayıp baldır ortalarına kadar devam eden ormanımsı görüntülerin hiç de iç açıcı, iştah celbedici olmadığını düşünüyorum.
    Ama, kuaför elinde biçimlenmiş, bakımı yapılmış, çalısı çırpısı tırmıklanıp şekil şükül verilmiş, en azından küçültülüp yenilir yutulur hale getirilmiş kıl yumağına da hiç bir erkeğin hayır demeyeceğine inanıyorum.
    Bir erkek olarak soracak olursanız kıllı da olur, kılsız da... Yeter ki bakımlı, temiz, güzel kokulu olsun, yalanıp yutulsun, emilmeye, gömülmeye, yalanmaya müsait ve bunların yapılmasına istekli olsun.

    YanıtlaSil
  11. Hayatta o kadar çok farklı düşünce var ki ne doğru neye göre doğru.

    Bir beden tek başına kutsal değildir bence mesela. Bedeni kutsal yapan herşeyi kutsal yapan kişinin duruşudur! İnsanlar en iğrenç şeyi bile yapsalar öyle bir savunma sistemleri vardır ki kabul etmez ve buna kendilerine göre kılıf bulurlar.
    Bir genelevde öyle güzel ve konuşması öyle kibar bir bayana raslamıştım ki çok şaşırmıştım bundan yıllar önce..azan bir arkadaşıma arkadaş olmak için gitmiştim ama dayanamayıp bu bayanı da ben siktim. Ve odada sordum, sen çok farklısın, çok hanımefendi bir duruşun var, üslubun çok herşeyin çok düzeyli..nasıl düştün sen böyle.. Ben düşmedim kendim geldim dedi..daha çok şaşırdım..çok para lazım dedi..ama dedim az önce içkili domuz gibi şişman pis biri geldi ve senden arkadan istedi ve olay çıktı değermi bu rezilliklere..KAFA TAKMAYINCA BİRŞEY OLMUYOR, BİR KAÇ SENE ORORPU DİCEKLER AMA SONRA HANIMEFEDİ DİYECEKLER dedi.

    Gerçekten insan yaptığı herşeye kendince bir kılıf bulur buna inanır. Beden neden kutsal olsun, böyle bir insanda olunca.
    Sen bir yazında tırnaklı tırnaksız penislilerle, günü birlik veya hertürlü ilişkiler yaşadığını yazmıştın, bunlarda tercihleri hep sen yapıyorsun diye mi beden kutsal?

    Kendini tanımayı da kendine göre tanımlamışsın..bana görede kendini tanımak ne istediğini veya istemediğini çok iyi bilmektir sadece.

    Kıllı am kılsız ama meselesine gelince. Öyle filmlerle falan bunlara açıklama bulmak çok saçma. Bena göre ve tanıdığım bir çok arkadaşa göre kılsız ama güzel çünkü onu yalamak emmek daha kolay ve güzel. Kıllı amda ikide bir ağzımızdan kılmı temizleyeceğiz. Bizim penis gibi değilki am!

    Bilinmezlik, alt benlik falan filan, hikaye bunlar..insana koltuk altı bile kıllı çirkin geliyor..koltuk altı pırıl pırıl istediğinde hangi benlik devreye giriyor!

    YanıtlaSil
  12. @erkek:
    anlattığın örnek, halihazırda kutsal gördüğüm fahişeleri / seks işçilerini daha da yüceltti. =)

    fakat "genelevdeki bir bayan" ne demektir? kadının adını biliyorsan bayan xx de mesela, ama kadın için neden bayan diyorsun? böyle deyip sonra da alt benlik için hikaye demen çelişkili olmuş. alt benlik her yerde olduğu gibi senin kelimelerinin ta kendisinde bile gösteriyor kendini, hikaye nerede ?

    ikinci itirazım; alt benlik vs hikaye buluyorsan tarihselliği de gözardı ediyorsun demektir. halbuki bizden önceki yaşamların, pratiklerin, geleneklerin vs zihnimiz, algılayış biçimimiz ve alışkanlıklarımız üzerindeki etkisi tartışılamaz. unutma ki eğer doğduğundan bu yana bir önceki gün öğrendiklerini hatırlamayıp uygulamasaydın, konular ve şeyler hakkında bazı imgelem ve fikirlere sahip olamayacaktın. böyle bir konun bile olmazdı diyelim hatta.

    bu anlamda am, kadın bedeni vs konusunda da her konuda olduğu gibi elbette tarihin etkisi altında fikirlere sahibiz. farkındalık ise salt bu etkiler altında düşünmemeyi gerektirir.

    bir başka itirazım ise bilinmezlik için de yine hikaye demiş olman. karanlık bir odaya veya denizde yosunların içine korkusuzca dalan biri tanıyorsan onunla konuşmanı öneririm. bilinmezliğe karşı takındığımız tavır ve nedenleri konusunda fikir sahibi olacağına eminim.

    YanıtlaSil
  13. lalehan; YAzdığımla fahişelerin yücelmesine sevindim.:) O fahişede siktiklerimin içinde en kaliteli olanlarındandı..ve onun da amı pırıl pırıldı!

    Adını söyledi ama herhalde tahmin edersin ki doğru adını hiçbiri söylemez, o yüzden neydi diye düşünmedim bile. Yanlız Bakırköyde aynı yerlere takılmışız bir süre.

    Alt benliği yabana atmıyorum, herşeyi alt benliğe ilintilemeye itirazım var benim. Psikolog bir kadın (Adı bende) tanıyordum, aldatmanın yanlış olduğunu söylerdi danışanlarına ama evli biriyle yaşıyordu. Yani bir çok insan yanlışını ve olmaması gerekene kendince kılıf bulabilir.

    Burda konu kıllı am kılsız am ya..erkekler kılsız amı sever diye alt benliğe buna yapıştırmak çok saçma. Belki kıllı sevende vardır ama çoğunluk kılsız pırıl pırıl sever. Üstte ufak bir tutamla estetiklik verilmeye çalışılabilir ama klitoris kılsız olmalı kesinlikle.

    Bir çok konuda tarihin etkisinde olmak mümkün fakat güzel olsaydılar tarihte kalmazlardı değil mi?

    Karanlık bir odaya girebilen, sırf iş olsun diye gece mezarlığa giden ve de yosunlu denizede dalan amatör bir dalgıç olarak inan bana kimseyle konuşmaya ihtiyacım yok sevgili lalehan.

    YanıtlaSil
  14. Ve..başlık dikkatimi çekti şimdi. Buldun kılsızını istiyorsun. Yani am bulmak veya am vermek lütuf mu?

    YanıtlaSil
  15. @Erkek: herkesin yeri geldiğinde herkesle konuşmaya ihtiyacı vardır. bunun deneyim ve bilgi enginliğiyle pek alakası yoktur.

    "güzel olsaydılar tarihte kalmazlardı" derken eskiden kıllı amın makbul olduğunu anladım, doğru mu anlıyorum ? eğer öyleyse antik çağ kadın erkek heykellerindeki farka bakmanı öneririm.

    YanıtlaSil
  16. Yeri geldiğinde demekle ne doğru birşey söylemişsin lalehan!

    Yoo tabiki amı kast etmedim. Bunu tartışmam bile, eskiden am kıllı diye makbul olanı demek olamaz. Koltuk altı ve yüz'de kıllıymış ama artık değil dimi?

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. redcrow, haklısın, yorumlar konudan sapmaya başladı. bu noktadan itibaren konuyla ilgisi olmayan yorumları yayınlamayacağımı bildiririm...

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.