27 Mayıs 2012 Pazar

Kamu Malı Değilim

Başbakanımız kürtaj ve dahi sezaryene savaş açtı; kürtaj cinayetmiş, sezaryen günahmış, zulümmüş! Peki ya istenmeyen gebelikler? Tecavüze uğrayan N.Ç.ler? Çocuk bakmaktan hayata karışamayan çocuk anneler? Onlara yazık günah değil mi? Taciz, tecavüz bir yana, cinselliğini yaşayan her kadın anne olmak zorunda mı? Bu işin sonu, "evli değilsen, seks senin neyine?"ye gitmiyor mu?! Gitti bile. Evli olmayan kadınların cinsel hayatının olması düşünülemez bile. Bekar olup da seks yapan kadın ya orospudur, ya da orospu!
İmam osurursa cemaat ne yapmaz? Faruk Mercan da "Kadın, çocuk doğurma kapasitesi itibariyle topluma aittir. Yaratılış kanunu..." buyurdu twitter'da. Konuyla ilgili Sibel Üresin'in değerli yorumlarını bekliyorum, ondan henüz bir duyum alamadık.
3 çocuk mevzusu yeni değil, bunu epeydir duyuyoruz ancak bu iş epey ciddi bir hal almaya başladı. Kadın toplum örgütlerinin konuyla ilgili tepkileri olacağı kesin; umarım sesimizi yeterince duyurabilir, geri adım atmalarını sağlayabiliriz zira bu gidişin sonu iyi değil!..

5 yorum:

  1. Her zamanki gibi çok önemli bi noktaya değinmişsin Kutsal Fahişe... Gerçekten bi şeyler yapan nadir insanlardansın. Arkandayız, hepimiz kaltağız.

    -Siyahlı Kız

    YanıtlaSil
  2. Siyahlı Kız,
    Teşekkür ederim. Amaç daha fazlasını yapmak. Tek başıma değil, hep birlikte. Düşünerek, tartışarak, mümkün olduğunca çok kişiye ulaşarak, mümkün olduğunca farkındalığı arttırarak.

    YanıtlaSil
  3. Faruk Mercan'ı şimdi öğrendim. baktım da tweet'i aynen şöyleymiş:
    "Bazı hanım gazeteci arkadaşlar kizabilir, ama bir gercek var. Kadın, çocuk doğurma kapasitesi itibariyle topluma aittir. Yaratılış kanunu..."
    off ne güzel malzeme vermiş ne zevkli olur bunu incik cıncık yerle bir etmek =)

    yasaklanır hale geldiğinde kürtajların yine olacağını, sadece daha sağlıksız hatta ölümcül koşullarda olacağını, bu işten vazgeçirene kadar kafalarına sokmamız gerekiyor. ben de gerçek anlamda güçlü bir hareket bekliyorum..

    YanıtlaSil
  4. yazdıklarınla insanları çok doğru şeylere teşvik ettiğine inanıyorum...

    bu yazıda kullandığın resmi ben de aşağıdaki yazıda kullandım, sorun olucağnı düşünmüyorum ama yine de söylemek istedim. çok anlamlı, çok çarpıcı bi resim.

    http://zombikiz.blogspot.com/2012/06/ikiyuzlu-ve-hastalkl-bir-kadn.html

    YanıtlaSil
  5. Zombi Kız,
    Yazılarımla ilgili yorumun için teşekkür ederim. Umarım dediğin gibi birilerini iyi bir şeylere teşvik edebiliyorumdur...
    Görseli kullanman tabi ki sorun değil, hassasiyetin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.