14 Ekim 2012 Pazar

Orgazm Bar

Boşuna demiyoruz şu Japonlar bir acaip diye... Striptizli Haber Programı'ndan sonra şimdi de Kadınlara Özel Mastürbasyon Bar açmışlar Tokyo'ya. Japonya'da bir ilk; hatta yanılmıyorsam dünyada da benzeri yok. Duvarlarda vibratörler asılı, seç beğen al. Kadınlar bara tek veya gruplar halinde gelebiliyor ancak erkekler, yanlarında kadın olmaksızın giremiyorlar buraya. Kapıda güvenliği de polis sağlıyor. Yani Japonya cinsel devrim konusunda bize yine tur bindirdi! Devlet destekli seks konusunda 2-0 olduk! Biz daha mastürbasyonu kendi aramızda konuşamazken, "ne mastürbasyonu?! yok ben yapmıyorum" derken, adamlar kadın rahatlasın diye bar açmış, her renk ve çeşit vibratörü duvarlara dizmiş, içkileri yudumlarken bir yandan da yeni çıkan modelleri inceleyip deniyorsun.



Japonlar'ın seksle olan bu ilişkisini sosyolojik açıdan ayrıca incelemek gerek. Bu şaşırtıcı rahatlık, kadının genlerindeki yüzlerce yıllık geyşa bilgisinden mi geliyor? Erkeğe hizmet etme düşüncesiyle barışık olma halinden gelen bir rahatlık mı acaba? Erkeklerin hoşuna giden tam da bu mu yoksa? Bu kadar geleneksel bir toplumun bu kadar rahat bir seks algısının olması tuhaf bir ikilem. Tuhaf ama sağlıklı. Seks kelimesini duyduğumuz an devekuşu gibi kafasını gömen bizlerden çok daha sağlıklı... Seksi konuşuyorlar, düşünüyorlar, bara gidip inceliyorlar, deniyorlar, tartıyorlar... Kadınların zevk almasına çalışıyorlar. Çünkü ancak tatmin olmuş bir kadın mutlu ve sağlıklıdır. Ve erkeğine de zevk verir, onu tatmin etmeye çalışır. Sağlıklı bir toplumda seks "yok" olamaz, seks vardır, bağıra bağıra vardır hem de! Konuşarak, tartışarak, dokunarak vardır hem de. Öyleyse haydi herkes Orgazm'a!

 

5 yorum:

  1. japonyadan iki film de ilgini çekebilir:

    Ai no borei
    http://www.imdb.com/title/tt0077132/
    In the Realm of the Senses - Ai no korîda
    http://www.imdb.com/title/tt0074102/

    YanıtlaSil
  2. japonların bu seks konusundaki "aymaz" ve "enteresan" halleri hep hoşuma gitti. birçok şeyleri(seks konusunda) bize hala tuhaf veya dediğin gibi "amaaan o ne öyle ya?" tavırlarıyla karşılansa da, level atlamışlar çoktan-atlamaya da devam ediyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Japonların cinsellik konusundaki tutumları çok enteresan.. ya da belki de olması gerektiği gibidir.. Senin de dediğin gibi, o geleneksel yapılarının altında tezat duran birşeyler var. Bana öyle geliyor ki Japonlar her konuda olduğu gibi bu konuda da ilerleme kaydederken (veya daha açık fikirli olma denebilir) tevazuyu yine elden bırakmıyorlar ve neticede sessiz ama derinden yapıyorlar bunu. Japon bir arkadaşım (her ne kadar tipik geleneksel bir Japonu temsil etmese de) hem cinsel hayatına dair bazı şeyler ima etmiş hem de asla detay vermemişti. Japon erotik sanatı da ilginç mesela. Cinsel organlar çok büyük ve müthiş detaylı resmedilir.

    Bana ilginç gelen birşey de; Japon striptiz gösterileri. "Japon striptiz gösterilerinde vajina çok yakından ve açıklıkla sergilenir, podyumun yanında da büyüteçli aynalar yer alır." -Dünyanın Kökeni: Vajina kitabından =)

    Hatta alıntının referansı: Bornoff, N., Pink Samurai; an erotic exploration of Japanese society (Londra, 1991)

    YanıtlaSil
  4. Otogargara'dan bu sahne geldi aklıma yazıyı bitirdiğimde: http://www.youtube.com/watch?v=059-RhtVmX8

    YanıtlaSil
  5. Yüzyıllardır bu tabu aşılamadıysa,-daha doğrusu bir arpa boyu yol gidildiyse- bu saatten sonrada,sadece bir arpa boyu yol daha gidilir.Bırakın seks shop'a gitmeyi,dediğin gibi,kadınlar mastürbasyonu bile kendi aralarında konuşamıyorlar..
    Penis festivalide var japonyada sanırım.Totem gibi sokaklarda dolaştırıyorlar.Peki japonlar neden böyle? işte asıl mesele bu...Sanırım insana değer verdikleri için ve zevkin kutsallığına erdikleri için...

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.