14 Mart 2011 Pazartesi

Türkiye'de Seks Shop Gezmek "Cesaret" İster

İnternet ile hayatımıza yeni alışkanlıklar girdi, birtakım şeylere ulaşmak artık çok kolay. Hatırlarım ben küçükken eczaneden ped almaya utanan kadın sayısı çoktu (korkarım hala az değil!). Geçenlerde bir dizide kadın predictor almaya utanıyordu. Prezervatifi de satın almaya utananımız hala çoğunlukta... Örnekler çoğaltılabilir. Bunları fırsata dönüştüren pek çok internet sitesi var artık günümüzde. prezervatifal.com var mesela. Onlarca, belki yüzlerce seks shop var. Hepsinin altındaki temel fikir, "utanmadan alışveriş" yapmak. Elbette ki evinden çıkmadan alışveriş yapmak gibi, diğer internet sitelerinin avantajları da var ancak asıl hedef utanmadan bu tür ürünlere ulaşabilmeyi sağlamak.
Hiç seks shop'a gideniniz var mı bilmem ama benim çevremde hiç yok! Türkiye'de seks shop denen kavram o kadar "ucuz" ve "kötü" algılanıyor ki, kimsenin buralara kolay kolay gitmeye cesareti yok. Benim bugüne kadar rastgeldiklerim (hiçbirinin içine girmedim ama) son derece kalitesiz göründüğünden, "beni içeride sağ bırakmazlar" diye düşünür, korkarım, giremem... Yurtdışında seks shoplara gitmişliğim var, kimse kimseye bakmıyor, herkes bakkal alışverişi gibi rafları geziyor. Amsterdam'daki seks shopta gezerken bir ben etrafa bakıyordum, bakan var mı diye. Nasıl bir baskıysa bu, yurtdışında bile rahat değiliz, "aman biri görür" diye gözümüzü kaçırarak geziyoruz seks shopta hızlı hareketlerle. "Aman bir an önce bakalım da çıkalım" diye... Sırf seks shop mu? Adamların seks müzeleri var, seks fuarları var, erotik film festivalleri var... Var da var.
Peki bizde de bunlar acaba mümkün olacak mı bir gün? Kafalar değişmedikçe çok zor. Sergiler taşlanırken, başbakan heykel yıktırırken bizim Seks Müzesi'nden bahsetmemiz, Erotik Film Festivali'nden bahsetmemiz sadece hayal. Bu gidişle internetteki seks shoplar mantar gibi çoğalmaya devam eder ancak, çünkü Sen insanları ne kadar bastırırsan bastır, korkut, tabulaştır, seks hep vardı, hep de olacak. Sen ne kadar "ayıp"laştırmaya, yasaklamaya çalışırsan çalış, birileri o vibratörü alacak!

4 yorum:

  1. yurtdisinda bende bi kere gitmistim dedigin gibi kimse bir digerinin ne yaptigiyla ilgilenmiyo. kendi isine bakiyor. tek basina bir bayan bile rahatlikla gezebiliyor

    YanıtlaSil
  2. güzel yazı ama ben en çok ÇENGELKÖY muhabbetine çok güldüm..neyse ciddi olalım...seks shop mu? alışveriş mi? artiz narar la bazarda?

    YanıtlaSil
  3. amesterdam masterdam ne is ?? is kadınımıyız yoksam

    YanıtlaSil
  4. Ben de 10 sene önce Amsterdam'da görmüştüm ilk seks shoplarını... Her yerde karşınıza çıkıyor bu işyerleri... İnsanlar kimseye aldırış etmeden gezip alet edevatı inceliyorlar. Hele bir sahne var, hala gözümün önünde... Bir genç kız, işyeri sahibi orta yaşlı beyin elindeki vibratörleri evire çevire incelerken, adamın her alet hakkında yaptığı açıklamaları dinliyordu pür dikkat... Sanki vibratör değil de, teknosadan bellek alıyor gibi rahattı.

    Ve on sene sonra bırakın vibratör benzeri alet edevatı, hala açıktan prezervatif almaya çekiniyorum. Eczacı arkadaşa önceden şifreli telefon ediyorum, bana bir ferrari paketle diye -kutusunda ferrari resmi olanından-, sonra gidip paketlenmiş, poşete konmuş prezervatifi alıyorum.

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.