5 Mayıs 2011 Perşembe

Aradaki 7 Farkı Bulun


10 yorum:

  1. :) diyecek bir şeyim yok aslında buna.
    ama sadece bir yorum bırakmak istedim sana. içimden geldi. öperim.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Tek bir fark bulabildim : Yaşam biçimi. İkisi de sonuç itibarı ile onların sorunu benim değil. Eskiden anlamaya çalışırdım artık onu da yapmıyorum anlaşılması gereken bir şey olmadığını anladığımdan.
    GErçi, ilk fotodakiler sokaklara çıksa ve denk gelsem, tamam derim ben öldüm uçuş öncesi bilgilendirme filmi başladı.

    YanıtlaSil
  4. pitis,
    sözün bittiği yerdeyiz evet, öperim ;)
    attractive adam,
    daha çok merak uyandırmak için yaptıklarını düşünüyorum ben bazen!
    avram,
    zaten anlaşılır gibi değil! "uçuş öncesi bilgilendirme filmi" tabiri komikmiş :)

    YanıtlaSil
  5. Kimi kapamış, kimi açmış kime ne? Kimi sadece kocasına vermiş, kimi herkese kime ne? Kimi karısını veya sevdiğini paylaşmış grup yapmış, kimi saçının teline hayatını ortaya koymuş kime ne.? Varsın herkes hayatını yaşasın..bunlara kafa yormak yersiz bence. Hayatta herşey var neticede...

    YanıtlaSil
  6. @Erkek: şahsen beni de zerre kadar ilgilendirmez birisinin kıçını açması veya bir başkasının kafasını poşetlemesi..
    ama gel gör ki kodlar öyle değil işte.
    bu kadınlar eğer "biz bunları sevdiğimiz için giyiyoruz, tarzımız bu bebeğim o yee" diyebilselerdi zaten tartışma konusu etmezdik, yazmazdık.
    zemindeki gerçekler yadsınamayacak derecede tatsız.

    YanıtlaSil
  7. aklı fişnede olan kendini yitirmiş biri için fark yok.

    öbür türlü üstte hoş bir sanat eseri görüyorum alttaysa ileri demokrasinin sansürünü :|

    YanıtlaSil
  8. Lalehan..Kod dediğin nedir? Herkesin hayat anlayışı farklı, herşeyden anladığı farklı. Bak Hindistanda çeyizi beğenmeyen erkek kadını yakabiliyor!

    Üsteki resimde modern kadınlar var alttakinde geri yobaz kadınlar mı var? dediğim gibi kime ne kimin neyi ne için giydiği ve kod,u!

    Üstteki kadınlar dünyayı çağdaş muassır medeniyet seviyesine ulaştırır, aşağıdakiler gerimi götürür..neden? Önüne gelenle sikişmeye ve açmaya karşı oldukları içinmi?

    Kutupları sevmiyorum ben. Bu tür yaklaşımlarıda.
    Ne neye göre..üsttekileri ve sizi onlara sorsalar onlar neder sence? Bunların sonu yok, karşıya yapılan her yargı kişinin yargılanması hakkını da getirir. Dünya ve yaşam tek zümreye ait değil. Herkes istediği gibi yaşasın ve ölsün.
    Modern(!) geçinen, her değeri yıkmaya kalkarsa ona karşı çıkarım, yobaz olan da başkasının hakkına girerse ona da karşı çıkarım.

    Üste bakan erkek..of amma sikilir bunlar der, aşağı bakan of yobazlara bak der. Siz kadınlar da başka şeyler dersiniz..bu dünya var olduğu sürece böyle olacak...

    YanıtlaSil
  9. @Erkek: yanıt vermenize memnun oldum çünkü böylece kendimi daha iyi ifade edebileceğim fırsat doğdu. evet dediklerin çok doğru, hep bir başkasını ötekileştirmeye devam ederiz ve bu döngü sürer gider eğer yargılamaya devam edersek. onlara bizi sorsalar neler diyebileceklerini de tahmin edebiliyorum. bizim yargımız mutlak doğrudur, onlarınki de neymiş demek de kimsenin haddine değil.
    kodlara gelince.. dediğim kodlar siyaset, din vs ile ilişkili değil. "siyasi simge olarak kullanıyorlar ıyyy" falan da demiyorum. modernite ukalalığından da değil.. bu çarşaf, türban işi eskiye ait bir manipülasyonun izleri. iktidar savaşının. kadını metalaştırmanın.. egonun.. eğer şimdi egoya karşıysak ve yargılamamamız gerekir diyorsak eskiden hüküm sürmüş bir egoya da karşı bir duruşum olabilir. bunun için dışlamak gerekmez. ama ben onları dışlamıyorum zaten. hatta onlar beni dışlıyor. hepsi değil tabii ki. hoşgörülü ve pek açık kalpli olanlarıyla tanıştım.
    dışlamıyorum ama üzülüyorum. çünkü ben olsam yüzyıllar öncesinin erkek ego icadı yüzünden bugün bunları giymek istemezdim.. onlar mutluysa farkında olmadıkları için mutlular. ama hiçbir insana farkında olmamayı da reva görmüyorum. bu bile kontrol altında tutuluyor. o yüzden üzülüyorum. kodlar da bunlardı.
    Kutsal Fahişe; yorum bölümünü işgal ettiğim için kusura bakma lütfen ;)

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.