17 Mart 2011 Perşembe

Sanal Kimlikler ve Kadınlar

Sanal Kimlikler ve Erkekler yazımda belirtmiştim, sanal kimliklere bürünüp kendini maskeleyen sadece erkekler değil. Elbette ki kadınlar da öyle. Ve işte bu seferki yazımı kadınlara hitaben yazıyor, bu kez sorularımı kadınlara yönlendiriyorum.

İnternetteki yansımanızın ne kadarı "gerçek ben", ne kadarı kurgu? Burada olduğunuz kadar özgür müsünüz dışarıda da? Erkeklere "oral sekse bayılırım... en çok klitoral orgazm olurum... ben hiç orgazm olamadım... anal seks istemiyorum, beni zorlama" diyebiliyor musunuz buradaki kadar rahatça? Peki ya şu "verme-vermeme" meselesi? Hani burada kaplan kesiliyoruz ya, "kadın olarak ben kasmak istemiyorum, erkeğimle canım çekerse ilk gece yatmak istiyorum, gösterip vermeyen kadın değilim" filan diyoruz ya... Bunun ne kadarını uygulayabiliyorsunuz gerçekte?
Internet, korkularımızdan arınabildiğimiz, deşarj olduğumuz bir platform mu? Aslında maskesiz olduğumuz yer burası mı yoksa?
Samimi olmanız dileğiyle...

Not:Bu  yazıdan, "sadece kadınlar sanal kimlik oluşturuyor" diyormuşum gibi anlaşılmasın, kadın erkek hepimiz sanal kimliklerimizle buradayız. Ancak, bu yazının konusu geniş anlamıyla sanal kimliklerimiz değil, daha dar anlamıyla "sanal kimliklerinin arkasındaki kadınlar". Daha kapsamlı bir "sanal kimlik" yazısını başka bir gün yazacağım...

12 yorum:

  1. Ben her iki cins için de yorum yapayım demeyeceğim, yorum yapmak değil de insanlara hep dediğim bir şey varsa o da, sanal denilse de yaşamımızın bir parçası olan bu âleme ne hakkından fazla bir anlam yükleyelim ne de gerektiğinden az. Maskesiz bir yaşam dileğimdir herkese.:)

    YanıtlaSil
  2. kadın olmadıgım icin yorum yapmicam =)

    YanıtlaSil
  3. çok yerinde olmuş yazın.. belli bir çevre içinde rahatca bunları dile getirebiliyorum yani internet dışında maskesiz olduğum 2 yerim var biri bu çevrem, ikinciside aile çevresi. ha tabi eşcinsellik konusunda anneme/babama hala maske takıyorum o ayrı ama seks konusunda fazla rahatız.

    YanıtlaSil
  4. sex hikaleri bekliyoruz artık anlatman icin. hadi anlat hadi hadi hadi =D

    ama yalan uydurmak yok :P

    YanıtlaSil
  5. inanır mısın daha geçen gün geldi aklıma "lan millet böyle konuşuyo ama hakkaten böyle midirler?" diye =) ama ortaya koyuş tarzını ve de cuk diye oturan fotoğrafı çok sevdim =)
    bana gelince, belki de nick kullanmadığım için, sanal alemde yazdıklarımla gerçekte söylediklerim ve yaptıklarım epeyce örtüşmekte diyebilirim sanırım. ama yine de yer yer yaptığım yorumların, herkesçe (tanıyan) görünmediğini bilerek daha cüretkar olduğunu da kabul etmeliyim.

    YanıtlaSil
  6. Avram Usta,
    Doğru söze ne denir... Maskesiz olabilmek için insanların şeffaflaşması, tabiri caizse soyunması lazım. Bu da emek istiyor, maske takmak kolaya kaçmak aslında...
    Zat-ı Hatun,
    O "belli çevre"nin genişlemesi dileğiyle ;)
    Lalehan,
    Fotoğrafı ben de sevdim cidden, buraya iyi oturdu bence de! Bir de, ilk yazıda da maskeli bir fotoğraf vardı, uyumlu olsun dedim. Serinin üçüncüsü de yakında, sanal kimlik üçlemesi :)
    Tam da dediğin nedenlerden ötürü ben gerçek isim yerine nick kullanıyorum. İsmimle bu kadar özgür olabilmem zor...
    Ultimatesol,
    Kadın olmadığım için yorum yapmayacağım demişsin ama yine dayanamamışsın. Seks hikayesi anlatırsam gerçeğini anlatırım, merak etme. Ama tabi bu biraz ironik değil mi, gerçek olduğunu nereden bileceksin ki?

    YanıtlaSil
  7. zaten ne zaman blog okumaya baslasam kendimi amerikada falan zannediom. herkes seks yapabilio kimsenin bekaret kaygisi yok. hadi ordan

    YanıtlaSil
  8. athırsızı
    ne güzel dedin! sana tamamen katılıyorum! sanırsın herkes seksini acaip özgür yaşıyor.
    insan olan her yerde maske var işte, adını sanını saklayıp daha özgür yazsan da, yazsam da, bir sürü başka başka kaygımız var, beklentimiz var... okunmak istediği için "dur şöyle söyleyeyim" diye düşünenler, flörtleşenler vs. insan olan her yerde bunlar oluyor, olacak...

    YanıtlaSil
  9. eee mert mert burda blog yazıp cenk atan sensin. egerki gercegini anlatmıcaksan -en azından tesebbus etceksen- zaten burda milletin vakdini bosa ziyan ediyosun demek olur ;)

    YanıtlaSil
  10. Blogunu yeni takip etmeye başladım. O yüzden 1 yıl önce yazılmış da olsa bu yazı hakkında yorum yapmadan geçmek istemedim.

    Evet hepimizin maskeleri var. Ve inkar etsek de en özgür olabildiğimiz yer o maskelerin ardı. Daha önce yazdığım bazı bloglarda ve sözlüklerde, bazen kendi isteğimle bazen tesadüfler yüzünden ifşa olmuştum. Ve ifşa olmamın ardından daha önce yazdığım kadar rahat yazamadığım için pek çok yazı çöp oldu, pek çok hesap kapandı.

    Bir erkeğe orgazm olamadım, oral sekse bayılırım ya da benzer şeyler söyleyebilmek ne kadar özgürlük, bilmiyorum. Zira söyledim. Sen beni orgazma ulaştıramıyorsun da dedim, temizliğine dikkat etmedikçe oral seks yok da dedim, sana oral seks yapmaya bayılıyorum da dedim. Maskemi çıkardığım anlar hiç az değil.

    Tanıştığım adamla ilk geceden yatıp uzun süreli bir ilişkinin başlangıcını attım, bekaret kaygımdan sevdiğim adam sayesinde değil hiç tanımadığım biri sayesinde kurtuldum. Yani yazıda geçen pek çok şeyi hayatıma uyguladım. Ama yine de "Kolay Kadın" ismi altında hissettiğim kadar özgür hissetmedim kendimi.

    YanıtlaSil
  11. @Kolay Kadın,
    Öncelikle hoş geldin. Epey eski bir yazı olduğu için önce ne yazdığımı okumam gerekti :)
    Şu veya bu sebeple bu kadar rahat davranamıyoruz çoğu zaman... Ancak sen "Bunların pek çoğunu yaptım" demişsin, ne mutlu sana. Yine de Kolay Kadın ismi altında daha özgür, daha güvende hissettiğini yadsımamışsın. Hepimiz, az ya da çok, gizli kimliklerimizi kullanıyor, o kimlikle gezmekte, yazmakta, davranmakta daha rahat ediyoruz. İnsan olan yerde ego, ego olan yerde ise kendini beğendirme, onay görme derdi giriyor işin içine. Maskesiz olduğumuz zaman yeterince özgür hissetmeme nedenimiz bu mu acaba?..

    YanıtlaSil
  12. "İnsan olan yerde ego, ego olan yerde ise kendini beğendirme, onay görme derdi giriyor işin içine."
    Hayatı özetlemişsin şu cümleyle :) Kesinlikle bundan kaynaklanıyor özgürlük kavramına her defasında ters düşmemiz. Evet burda konuştuğumuz pek çok şeyi hayatımıza aktarabiliriz, ya da gerçek hayattaki kimliğimiz burdakinin tam tersi olabilir. Ama dediğin gibi, toplumun bakış açısına ters düşmemek için, o çok kıymetli egomuzu törpülememek ve kendimizi sürekli birilerine beğendirmek zorunda hissettiğimiz için, pek çok davranışımızı kontrol altında tutmaya mahkumuz. Bu noktada sanal kimlikler bir kaçış noktası. Bu ortamda birilerine kendimi beğendirmek için çabalamak zorunda değilim, değiliz.

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.