25 Şubat 2011 Cuma

Seks Blogu mu Seksi Blog mu?

Beni bir süredir takip edenler bilir, anlattığım konuyla ilgili yeri geldikçe kendimden de örnek vermekle birlikte kendi seks hayatımı anlatmıyorum. Belki iyi yapıyorum, belki kötü... Kime göre, neye göre... İçimden geldiği gibi,  "gelişine vuruyorum". Ta ilk yazılarımdan itibaren dediğim üzere, benim SEKS hakkında konuşulması gibi bir maksadım, tabiri caizse, bu konuda bir derdim var. Mümkün olduğunca seksin üstüne gitmek, seksin altını çizmek, seksi tartışmak, seksle ilgili fikir çatışması yaşamak, diğer fikirleri duymak, kavga etmek... Bu saydıklarımın hepsi ve dahası, üç maymunu oynamaktan iyidir. Birilerini yazılarımla seks hakkında günde 1 dakika olsun düşündürebiliyorsam, birilerini yazılarımla irite edebiliyorsam, birazcık olsun başarı sağladım demektir.
Ne diyordum, kendimden örnek verirken, kendi seks hayatımı anlatmıyorum... Bu, hassas bir konu, hassas bir denge. Kimileri "çok ciddi konular yazıyorsun" diye eleştiriyor beni, kimileri ise "ilginç bilgiler veriyorsun" diyerek beğenilerini ifade ediyorlar. "Beğenen okusun, beğenmeyen okumasın" demek hem samimiyetsiz olur, hem de reel değil. Burada hepimiz tabi ki okunmak istiyoruz, yoksa oturur evde günlüklerimize yazardık. Ancak sırf beğenilme kaygısıyla yazmak da, beni "ben" olarak ifade etmekten uzaklaştırır.
Tüm bunların yanında, bir de şu denge var; kendi seks tecrübelerimi de harmanlayarak yazdığım bazı konularda gelen yorumlar, konudan uzaklaşıp benim yatağıma yöneliyor (şunu mu seversin, bundan mı hoşlanırsın gibi), çok didaktik olununca da iş fazla bilimselleşip "öğreten adam"a dönüşüyor. Yazılarımın öğreten adam sıkıcılığında olmasını istemediğim gibi, "bacağımı şöyle açtım" ucuzluğuna kaçmasını da istemiyorum sevgili okur.
Bu yazıya başlarken tamamen başka bir yazı vardı kafamda. Kendimle ilgili bir seks deneyimini anlatacakken laf lafı açtı ve buralara geldik. O yazıyı yazıp yazmamak konusundaki tereddütüm, yukarıdaki nedenlerden ötürü, hala kafamı kurcalıyor. O nedenle şimdi sana soruyorum; sence ne yapayım?

17 yorum:

  1. hatunun memeleri çok cılızmış. pef.

    YanıtlaSil
  2. İçinden ne geliyorsa onu yaz bence.. kim ne der,ne düşünür diye düşünme..yazılarının beğeniyle okunduğunuda unutma.

    YanıtlaSil
  3. Bence de içinden geldiği gibi yazmalısın.Sana tavsiye ettiğim beğendiğin porno filmlerden örneklerde sunabilirsin.Yaşadığın gibi yazmanın ne kötülüğü olabilir ki.

    YanıtlaSil
  4. sana diyeceğim şudur ki bugüne kadar takip ettiğim en KALİTELİ seks blogu bu. Kalite diyorum çünkü amuda kalkıp nasıl becerildiğini/becerdiğini anlatmıyorsun. Bilmediğim onca şeyi burdan öğreniyorum. yorumlara yaklaşımlarında gayet iyi, mesela ben bazen fevrileşip yanlış şeyler yazabiliyorum yorumlarda sonradan kafama dank etsede iş işten geçmiş oluyor. sanırım bu da yaşla alakalı olgunlukla, zamanla o olgunluğa ulaşabiliceğimi düşünüyorum. burdan öğrenicek çok şey var. durmak yok yazmaya devam arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. baran uludağ, fotoğraf başka açılardan konuya uygun düşüyor. o nedenle o fotoğrafı seçtim. konuyla ilgili yorumun varsa onu da duymak isterim.
    lacivert, gyoe ve zat-ı hatun,
    bu yazıyı okurlara yönelik yazdığım için yorumlarınız çok önemliydi. tüm yazılarıma yorum almayı seviyorum kuşkusuz ama bu yazı, yorum gelmedikçe havada kalacak bir yazıydı o nedenle yorumlarınız iyice değer kazanıyor benim açımdan. çok teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  6. 'Yeni başlayanlar için' diyorum ben bu bloga, yolun çok başında biri olarak. Her yazında farklı bi şey öğreniyorum ya da farklı bi bakış açısıyla bakıyorum sekse. Cesaret veren bi blog bence hatta geçen gün "penis görünce bile bi tuhaf oluyorum nasıl sevişcem ben yiaaa" diyen bi arkadaşa direk bu blogu önerdim.Seksle ilgili blogların çoğu senin tabirinle "bacağımı şöyle açtım" ucuzluğuna kaçan bloglar (benimki de dahil), ama kendi seks tecrübelerini anlattığında senin blogunun o şekilde olacağını sanmıyorum. Bilmiyorum bence çok sağlam bi denge kurabilirsin. Ya amaan canın nasıl yazmak istiyosa öyle yaz işte blog senin blogun değil mi biz her türlü zevk alıyoruz zaten okurken.

    YanıtlaSil
  7. Bence de yazmak istediğim şeylerde kendini dinle daha çok. Netice de kendimizi deşarj ediyoruz bir anlamda..bilgilerimizi, demek istediklerimizi...

    Yazılarındaki kalite tartışılmaz, ve bence duruşun, yaklaşımında çok güzel..asla bayağı değil, bir asalet var..çok hoş bu.

    Seks üzerine yazılar yazmayı bunları irdelemeyi ve sohbetini, fikir alışverişini seviyorsan neyi istiyorsan onu yapmalısın.

    YanıtlaSil
  8. ImNOGOOD,
    yorumun için teşekkür ederim. blogumu "cesaret veren bir blog" olarak değerlendirmen, beni cesaretlendirdi.
    Erkek,
    doğru söylüyorsun, kendimizi deşarj ediyoruz yazarken. kendim gibi yazmaya devam edeceğim zaten, yine de okurların fikirlerini de almak istedim. teşekkür ederim yorum yaptığın için.

    YanıtlaSil
  9. Burası senin köşen. Senin yerin gibi birşey. İsteyenler okur, beğenir, eleştirir. Yazdığın yazıyı bitirip, şöyle bi okuyunca işte benim yarattığım harika diyebiliyorsan. Bence durma yazmalısın. İnsanın kafasında hiç bir engel, tabular olmamalı. Eğer sadece; yazarken kendimiz olabiliyorsak..

    YanıtlaSil
  10. gül,
    dediğine hem katılıyorum, hem katılmıyorum. benim içime sinmesi lazım öncelikle, orası muhakkak. öte yandan hani "sanat için sanat mı, halk için sanat mı" tartışması vardır ya... okunmadıktan sonra içime sinmesi yeterli değil. gerekli, ama yeterli değil... yorumun için çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
  11. Bugün tanıştım blog ile fakat yazdınların benim hoşuma gitti. Bence istediğin gibi yaz.

    YanıtlaSil
  12. Adsız,
    Teşekkür ederim... hoşgeldin.

    YanıtlaSil
  13. İnsan ,nasıl hissediyorsa öyle yazmalıdır.. aksi takdirde bir şeyler kısıtlanırsa bu da yazar için bazen bir şey ifade etmeyebilir.

    YanıtlaSil
  14. Bence bloğun adını "Seks Suresi" yap. Bilimsellikle Dinsellik karışımı seks anlat. Yanlış anlaşılmasın seks suresi derken. Konunun ciddiyeti ve antiayıplık yönünden bence iyi bir isimlendirme.

    YanıtlaSil
  15. yaz, gitsin işte. gerisini boşver :) hayat senin hayatın, blog senin blogun. içinden geldiğin gibi ol, gerisi boş. :)

    YanıtlaSil
  16. bence Seks blogu ama çokta seksi :D

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.