6 Şubat 2011 Pazar

Aşk ve Seks

Kimsenin çözemediği denklem; "aşksız seks olur mu?"
Sevişmekle seks farklı şeyler midir? Hangisi neden tercih edilir, hangisi daha çok zevk verir? ...
Öncelikle aşkın tanımını yapmak lazım. Yok vazgeçtim, aşkı tanımlamayalım, herkesin aşk tanımı farklı. Mesela ben, aşkın gözü kör ettiğine inananlardan değilim. Mutsuz aşka inananlardan da değilim. Bir türlü kavuşamayan Leyla ile Mecnun'lar bana göre değil...
Bana göre, aşk varsa mutsuzluk yoktur, mutsuzluk varsa, o yaşanan aşk değildir. Muhakkak ki ayrılıklar acı verir, ama ilişki devam ettiği sürece, aşkın mutsuzluk vermesi benim kitabımda yok. Her konuda yüzde yüz anlaşamıyor olabilirsin, yüzde yüz uyum yakalamak çok zor, arada bir muhakkak fikir ayrılıkları, tartışmalar, kavgalar olacak ama sürekli bir mutsuzluğun içinde yaşamak.... bunun adı aşk değil, bana göre değil. Canını sıkan, mutsuz eden bu duygu her ne olursa olsun, bunun adı aşk değil.
Seks, sevgiliyle yapılınca illa daha çok mu zevk verir peki?
Şimdi efendim, sevdiğinle sevişmek muhakkak ki güzel. Hem karakterinden, hem sohbetinden, ilgisinden, beyninden hoşlandığın biriyle birleşmek şüphesiz ki çok güzel bir duygu. Ama her sevdiğin adamla ten uyumun mükemmel olamayabilir. Bu da kavun değil ki önceden anlayasın. Adamdan hoşlanıyorsun, tanışıyorsun, öpüşüyorsun falan filan, adını ilişki koyuyorsun, çift oluyorsun, gün geliyor yatıyorsun. Eh diyorsun, fena değil, ilk seferin günahı olmaz. Haydi bir daha deniyorsun, sonra bir daha, bir daha, bir daha... Zamanla birbirini tanıyorsun, boynundan öpülünce çok hoşuna gidiyormuş mesela, yada meğer sol başparmağını emince içi titriyormuş... Deneye deneye öğreniyorsun, zamanla birbirinden daha fazla zevk almaya başlıyorsun... Yine de birşeyler hala tam değil. Belki de hiç bir zaman da tam olmayacak ama bunu düşünmek istemiyorsun çünkü adamla yatak dışında çok iyi bir uyum yakaladınız. Birlikte olmaktan acaip keyif alıyorsunuz, aynı filmlerden, aynı yazarlardan hoşlanıyorsunuz. O da Remy Shand dinlemeyi severmiş, onun da en sevdiği şair Orhan Veli'ymiş...
Bir de adam var, daha biraz önce tanıştın. Ne huyunu bilirsin, ne suyunu. Angutun teki midir, nelerden hoşlanır, iki satır kitap okur mu, o da rock müzik dinler mi... Hiç birşey bilmiyorsun hakkında ama herifi acaip canın çekiyor. Feci bir çekim var aranızda, elektrik dedikleri bu mu acaba?.. Bir kadeh birşey içelim, dur yanağında birşey var, aha yanağına dokundu, birazdan öper de bu seni. Bir de güzel öpüyor, çok fena. Ben bunu alırım bu gece, yarın sabah allah kerim.
Kalkıp eve gidiyorsunuz elele. Kapıdan daha girer girmez yumuluyorsunuz birbirinize. Sanki seni yüzyıllardır tanıyor, tam ensemin o en sevdiğim yerinden tutuyor, hem çok tutkulu ama hem de çok aceleci değil, tam istediğim gibi... Bluzumu çıkarıyor ama sütyenime hemen davranmıyor. Hele hele memelerimi sütyenin altından mal gibi mıncıklamıyor, aferin, herif sanki aklımı okuyor! Ne zaman dominant olacağını, ne zaman benim dominant olmama izin vereceğini de biliyor bak sen!  Sabah kadar dans, dans, dans!
Şimdi bu adamla sabah kalktığında herşey mükemmel olacak diye bir garanti var mı? Yok tabi. Hatta mümkünse, dilini tutmayı başarabilirsen, hiç sohbet edip adamı tanımaya çalışma, bırak bu da böyle güzel bir anı olarak kalsın. Çünkü yatakta muazzam bir uyum yakaladınız diye illa ki hayatta da müthiş bir uyum yakalayacaksınız diye birşey yok. Yok dilini tutamıyorsan haydi bir risk al. Acaba? Ya tutarsa?
Peki ya tutmazsa? Çok aptal bir laf edip canını sıkması, seni ucuz hissettirmesi mümkün. Ya, en kötü bir iki gün üzülür, lanet eder, unuturum diyebileceksen deneyebilirsin. "Yok bu riski almak istemiyorum, kırılmaktansa, onurumla kalkar giderim, herifin adını bile sormaya gerek yok, bu da anılarda güzel bir seks olarak kalsın diyorsan", ona da peki...
Öyle yada böyle, adamın kim olduğu, ne olduğu yada olmadığını bir tarafa koyduğunda, bu Mr X bugüne kadarki sevgililerinden çok daha uyumluydu senle yatakta. Seksin en iyisi demek ki ille de çok aşık olduğun adamla olmuyormuş. Benim tecrübelerime göre böyle... Kim bilir, belki bir başkası için orgazm olmak için aşk gerekiyordur, beyni aşık olmadıkça orgazm için gerekli kimyasalı salgılamıyordur... Kim bilir...

14 yorum:

  1. Zaten ten uyumuyla ruh uyumu aynı olan birini bulursa direk evlenmeli insan. Valla. Gitsin evlensin. Ömür boyu yeter işte. Öyle biri varsa tabi.

    YanıtlaSil
  2. iyi bir noktaya parmak basmışsın ;)

    YanıtlaSil
  3. Canını sıkan, mutsuz eden bu duygu her ne olursa olsun, bunun adı aşk değil.
    ..

    Bunda çok haklısın..Bu Aşk sanılan ama gerçeğin ergeç ortaya çıkacağı bir şey.. Ya da Aşk ama karşındakinin bunun kıymetini bilmediği, hiç özveride bulunmadığı birşey..neyse uzun derin mevzu bu.

    Deborah,ın dediği gibi, ruh ve beden uyumu tamsa işte o insan kaçırılmamalı bencede.

    Her iki türünü de yaşadım..tabiki aşk olan seksi şiddetle tercih ederim. Bence seksin en iyisi içinin aktığı insana her türlü boşalırken oluyor..müthiş bir duygu o..tarifsiz....

    Bedenin herşeyiyle yarım kalmaması, beden, beyin, kalp, akan coşan tüm duygular, bırakın ilişkiyi tene dokunurken, öperken yetmesi, ki ötesi anlatılmaz oluyor o zaman.

    Bu harika sevişiyor dur ben ötesini irdelemeyeyim de boku çıkmasın durumu sadece yetinmek, ve kendini kandırmak değilmi sence?

    Finali çok güzel bağlamışsın..gerçekten beyin aşık olmadıkça olması gereken tüm kimyasallar salgılanmıyor...ben de hep sanıyormuşum, ta ki yaşayana kadar.

    YanıtlaSil
  4. birisi, birkaç gündür ortalarda görünmüyordun, selam ;)
    deborah'ya katılmayan bir dünya kulu olabilir mi? keşke olsa da yakasına yapışsak, bırakmasak... ben tabi böyle olmayan durumları yazdım, ki bu da herhalde % 90'a filan tekabül ediyor.
    "dur ben bunu irdelemeyeyim" demek de mümkün, risk alıp konuyu deşmek de, ben irdelememeyi tercih ederdim demiyorum, bu iki alternatifin ikisi de anlaşılabilir diyorum. Biri kırılma riskini alıp irdelerken diğer biri bırak böyle kalsın diyebilir çünkü adamın "ilk geceden verdin bee" cümlesini duyma ihtimalini, riskini almaktansa, "bırak dağınık kalsın" alternatifi daha ağır basıyordur. bu kadını "nasıl bırakırsın, nasıl denemezsin" diye sorgulamam, çünkü tercihi çok anlaşılabilir bana göre.

    YanıtlaSil
  5. tek gecelik ilişki: insan gibi bir organiğin makineleşme sürecine girip, mekanik olarak düzüşmesi.
    çift gecelik ilişki/fuck buddy-lik: giysilerle birlikte duyguları ve mantığı da çıkarabilen insanların ışıkları kapatıp, aşka karşı yaptığı agresif eylem.
    seks: aşksız varolmaması gerekriğine inandığım, sevdiğiniz insana bilinen en sıkı sarılma. bundan daha fazla sarılamaz, öpemez insan. bir olunur, 2 beden ve ruh tek bedene kavuşur.

    YanıtlaSil
  6. Selam.:) C.Tesi bazen girebiliyorum..nete yani?
    Pazar günleriyse genelde doğa yürüyüşlerine katılıyorum..:)

    O iki alternatif de sadece tercih. İnsana ne yetiyorsa orda kalır. Bir kadın vardı, aşağılanıyor, aldatılıyordu, ama paralı güzel! bir yaşamı vardı, onun için en önemlisi hergece 2-3 postası vardı.. Bu anlamda herkes tercihini ona yeteni yaşar, fakat bu yetinme yüzünden bence güzel olan, olması gereken birçok şeyi de ıskalar.

    YanıtlaSil
  7. Ya lütfen şu kelime doğrulamayı kaldırsan.:)

    YanıtlaSil
  8. Aşksız seks, aşklı sekten yeğdir.

    YanıtlaSil
  9. @Adsız,
    Bu yorumu daha önce yapan olmamıştı. Aşık olunan kişiyle sevişmenin daha güzel olduğunu söyledi herkes... Senin tersini savunmanın nedenini öğrenebilir miyiz? Bence herkes merak etti...

    YanıtlaSil
  10. Bunu uzun uzun anlatmak isterdim ama, kısa ve öz olarak şu önemli noktayı yazayım. Aşık iken bedenin hazzını alamazsınız. Kişiye yönelmiş seks, seks olmaz. Seks kişiyle değil bedenle olmalı değilmi?

    YanıtlaSil
  11. Seburo,
    Aşıkken neden bedenin hazzını alamayız? "Aşık olunca kişiye yönelmek"ten kastın, karşındakini memnun etmeye çalışmak mı? Kişi, bedeninden ayrı bir organizma mı?

    YanıtlaSil
  12. Hayır. Seks kişilikle sevişmek değil. Bedenle sevişmek. Mevzu uzun ve derin.

    Aşk zaten yavan ve yalan, bunu bilmiyormusun?

    YanıtlaSil
  13. Seburo,
    Kişilik, bedenden ayrı değil. Karşındakini cazip bulmanın nedenlerinden bazısı fizikselken, bazısı psikolojik. Aşkın yavan ve yalan olduğuna katılmıyorum. Herkesin aşk tanımı farklı olabilir. Benimki yavan değil, yavan ise onun adı zaten aşk değil.
    Mevzu uzun ama benim vaktim var, anlatmak istersen.

    YanıtlaSil
  14. Uğraşamıycam.

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.