15 Şubat 2011 Salı

Sanal Kimlikler ve Erkekler

Bu yazıyı özellikle beylere yazıyorum, yorumlarını bizlerle paylaşırlarsa sevinirim.


Burada "kadın özgür olsun", "yatakta rahat olmaktan çekinmesin", "ilk geceden yatmaya korkmasın" vs diye maskelerinizin arkasından ahkam kesen siz erkekler, sevgiliniz, eşiniz veya partnerinize de buradaki gibi mi davranıyorsunuz yoksa dışarıda gerçekleştiremediğiniz "ben"i burada mı tatmin ediyorsunuz?
Gerçek kimliklerimizle tartışamayacağımız, tartışmayı bazen tercih etmeyeceğimiz konuları, daha özgür tartışmak adına bir takım sanal isimler alıp buraya doluştuk, çok güzel de... Bir süre sonra burada da bir kimlik oluşturuyor, "beni samimi, içten, cool, metroseksüel, vs. olarak tanıyor, seviyorlar, bunu bok edip cemaatle papaz olmayayım" demiyor muyuz?
Samimi olmanız dileğiyle...

Not:Bu  yazıdan, "sadece erkekler sanal kimlik oluşturuyor" diyormuşum gibi anlaşılmasın, kadın erkek hepimiz sanal kimliklerimizle buradayız. Ancak, bu yazının konusu geniş anlamıyla sanal kimliklerimiz değil, daha dar anlamıyla "sanal kimliklerinin arkasındaki erkekler". Daha kapsamlı bir "sanal kimlik" yazısını başka bir gün yazacağım...

18 yorum:

  1. dogru. ama bir erkek olarak, bu sanal ortamlarda "kendini gizleyen kisilerin" bi parcası olarak algılanmak la "nasılsa gizliyim, farklı bir karaktere buruneyim" ciligi karıstırmak bide erkeklere maal etmek biraz haksızca.
    birkac site haricinde bu tarz yerlere(blogger) hic takılmam. Ama bir-iki blog dikkatimi cekdi. hatta kulliyen yalan bile olduklarını dusunsem, kendi dusuncelerimi aktarmak icin uygun bir yer oldugunu dusundugumden geldim bende buraya.inanmayan olursa "google" da nickimi aratabilir =)

    YanıtlaSil
  2. Ultimatesol,
    Yazımın sonundaki notta da belirttiğim gibi, sadece erkekler sanal kimlik oluşturuyor demiyorum. Notu aşağıda tekrar bulabilirsin.

    Bu yazıdan, "sadece erkekler sanal kimlik oluşturuyor" diyormuşum gibi anlaşılmasın, kadın erkek hepimiz sanal kimliklerimizle buradayız. Ancak, bu yazının konusu geniş anlamıyla sanal kimliklerimiz değil, daha dar anlamıyla "sanal kimliklerinin arkasındaki erkekler". Daha kapsamlı bir "sanal kimlik" yazısını başka bir gün yazacağım...

    YanıtlaSil
  3. tamam canım benim lafım illada yazara yonelik degil =) mesaj okuyan baskalarınada gitsin hesabı. herkes senin gibi adil olmayabilir =)

    YanıtlaSil
  4. Hayatındaki gerçekten yaşanmış külliyen gerçekleri yazan birisi olarak sanal kimlik kullananlardan birisiyim sanırım.Ama benimkisi biraz "mecburiyetten" oldu.Gerçek ismim ve eğrisi doğrusuyla gerçek kişiliğimle blog yazarlığı yapıyorum gerçek soyismimi de yazmayavereyim.O kadar gerçek sanal dünya için fazla gelirdi eminim.

    YanıtlaSil
  5. Gerçek isimleri söylemek gerekmiyor kuşkusuz. Ben "sekste özgür olun hanımlar" diyen buradaki erkeklerin dışarıdaki dünyada da aynı tutumda olup olmadıklarını sorguluyorum partnerlerine karşı...

    YanıtlaSil
  6. ben cinsel fanteziler acısından dedigin gibi biriydim, sebep bu ya bundan dolayı kactı hemen hepsi. naapalım bizde isin icine azıcık mahcubiyet katarız..gercek hayattaki o tutum geri tepdi anlayacagın. hatta dahada otesine gecip sapık muamelesi gostermekde moda oldu.

    YanıtlaSil
  7. ultimatesol,
    yani "olduğumdan daha mahçup gösteriyorum kendimi sanal ortamda" mı diyorsun?

    YanıtlaSil
  8. hayır tam tersi =)
    burdaki dusuncelerimi gercek hayatta da uyarlasam cogu kez geri teper. tabi onlara da hak veriyorum. Ama bana gore hava hos tabi
    (^ー^)ノ

    YanıtlaSil
  9. Sanal kimliğe gerek yok. Seks yapmayı sevdiginizi söyleyin yeter bence. Ortak düşünenler dogal olarak ve otomatikman iletişime geçiyor. Bunu uygun bir şekilde ve ortaya söyleyin. Tabi şu da komik geliyor bana: Nedense herşey bir taktik unsuru oluyor. Karşınızdaki bundan etkileniyorsa sonu mutlu bitiyor. Benim tercihim: seksi sevdiğimi söyleyip kenara çekilmek. Daha sonra değerlendiriyorum gelen talepleri... Konuyu doğru anlamışımdır umarım.

    YanıtlaSil
  10. Peki..yaşadıklarımdan bir derleme yapayım bazı şeyler daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum soru'ndaki sonuca ulaşmak için.

    Kesinlikle bir çok erkek yazdığı veya düşündüğünü söylediği gibi değildir gerçek hayatta.
    Tanıştığı kadının ilk gün yatmasını çok ister, ama evleneceği kadının ilk gün veren kadınlardan olmasını istemez. sanırım bunun kadın versiyonu olarak kadın da kocasının gel vericem diyen her kadına gidecek bir erkek olmasını istemez..(hemen bir empati olsun)

    Bazı erkek gördüm konuşurken ağzına şöyle vericen, domaltıcan şöyle geçiricen der..ama eşine gelince..insan karısına yaparmı ya böyle şeyi der...var var böyleleri var.

    Bu sanal ve kimsenin birbirini tanımadığı dünya tabiki sınırsızlaştırıyor herşeyi.

    Ve..erkek aslında çok ister kadın yatakta sınırsız özgür olsun..ama sevmeye başladığı veya ciddi birşey düşündüğü kadınsa bu, yuh bu ne ya kimbilir kaç kişiyle yatmış kaşar ya bu der.

    Açıkçası kim ne der düşünmediğim tek yer burası..ne ve kim olduğumu biliyorum, hayatımda ne bir amın ne paranın esiri olmadım, bu yüzden rahatım..

    YanıtlaSil
  11. erkek,
    "kim ne der diye düşünmediğim tek yer burası" demişsin yorumunun sonunda. "internette, gerçek dünyadan daha reelim, asıl dışarıda maske takıyorum" mu diyorsun? bak bu enteresan bir bakış açısı, benim dediğimin tam tersi... bunu düşünmemiştim. bir sonraki yazı konum bu olsun ;)

    YanıtlaSil
  12. erkek adlı arkadaşın dediği doğru.burda sınırsısız biz.dışarıda maske takıyoruz.dışarıda herkes normal ama buraya girince herkesten sakladığı sırları çıkıyor ortaya...

    YanıtlaSil
  13. kutsal fahişe; :) Bu bir maskeyse maske takıyorum.:) Sen aynımsın dışarda..böyle sik am gırla gidiyormu:) Seks yapmak, sevişmek, emmek almak, etmek vs. herşeyi bu kadar rahat açık konuşabiliyormusun? Bu tarzı yakaladığım biri olursa yazdıklarımı yapar konuşurum, sanırım sende öyle..ama genel olarak tabiki bu yönümle var değilim gerçek hayatta.:) Bu da doğal diye düşünüyorum.:) Çok yeni düşünceler uyandırırım hiç şüphen olmasın.:)

    YanıtlaSil
  14. bytheway,
    internette bazılarımız özgürleşirken, bazılarımızın içindeki gizli hayvan çıkıyor galiba. öyle olanımız da var, böyle olanımız da...
    erkek,
    "ben dışarıda aynıyım" diye bir iddiam yok, bilakis özellikle maske takarak yazıyorum yazılarımı, ismim cismim belirsiz. ilk yazımdan beri hep bunun altını çizdim, özgür yazabilmek adına kendimi ifşa etmemeyi tercih ediyorum.
    "maske takmak" tanımlamasını olumsuz algıladın sanırım, oysa böyle bir amacım yoktu.
    biraz da konudan saptık, benim asıl sorum "dışarıda da buradaki kadar destekliyor musunuz kadınınızın cinsel özgürlüğünü" idi.

    YanıtlaSil
  15. Hım..anladım. Evet maske genelde olumsuz kullanılan birşeydir bu yüzden netlik şimdi oluştu.
    Sorunuza ceva ise; Kesinlikle evet.
    Fakat hemen bir nüans farkı olduğunu söyleyeyim.. Erkek her zaman ucuzdur, hazırdır..kadının böyle olması yeni yeni yaşanan birşey bu ülkede ve bu durum sadece erkeklerin işine geldiği için istenir genellikle. Oldukça çevrem vardır ve hemen herşeyden bir parça bilgim vardır. Biliyormusunuz Karaköyde genelev vardır ve artık boşalmıştır, giden ve orda çalışan yok denecek kadar azdır. Nedeni de artık kadına ulaşmanın daha kolay olması, para vermeye gerek kalmaması, seksin daha kolay bulunur ve yaşanır olması.
    Herşeye rağmen kadın erkek kadar ucuz ve kolay olmamalı..bir nevi erkekleşmemeli. Kadının cinsel özgürlüğü onu bayağılaştırmamalı.. Bilmem anlatabiliyormuyum. Ama herşey bir tercih bu hayatta..tercihler de beni ilgilendirmiyor herkezin kendi hayatı.

    Hemen bir bilgi daha vereyim bazı şeylerin daha iyi anlaşılması için..İstanbulda sadece bir lisede geçen sene 20genç kız hamile kaldı ve kürtaj olmak zorunda kaldı.
    Daha açık yüreklilikle yazayımmı??
    Bir erkekler kadının cinsel özgürlüğünü savunuruz..sikeriz, sırtımızı yaslar sigaramızı içeriz.(Filmlerden) Boşalmış rahatlamışsızdır, ama ondan sonra kadının handikapları başlar..
    Her bir gebelik ruhsal ve bedensel çöküntüdür, çok kürtaj miyoma neden olabilir ve operasyon gerekebilir, ve sonra ilerde çocuğu bile olmayabilir. Uzattım ama bilmiyorum anlatmak istediğimi anlatabildimmi.

    YanıtlaSil
  16. cinsellik kadın için zordur.bende -erkek- rumuzlu arkadaşın dediğini tasdikleyecem yine:)erkek boşalır işi biter.ama kadın öylemi?hele hele şu Prof!!!un yaptığı açıklamayla kadınların cinsel özgürlüğü daha da kısıtlanmıştır.hatta bir ara porno dergi almak isteyenlerden tc kimlik numarası alalım diyen bir danışman bayan vardı.unuttuk

    YanıtlaSil
  17. Kim "Yoğurdum ekşi" der ki...2005 yılından beri buralardayım.Buralarda derken , yaşamımın bir parçası haline geldiğini belirtmek istedim.Herkesin (kadın yada erkek )bir sebebi var kendince.Sebeplerin çeşitliliği beni de şaşırttı uzunca zaman ama sonra bakınca aslında hepsinin bir kaç ana başlık altında toplanabildiğini fark ettim.Kadınların ana başlığı : Kendini koruma iç güdüsü.Gelebilecek zararı en aza indirmek , mümkün olduğunca az tanınmak , toplum baskısı , aile baskısı , arkadaş çevresi vb...
    Erkeklerin de koruma güdüsü öne çıkıyor ancak bu koruma güdüsündeki saik farklı.Kadınlardaki koruma güdüsü yapılabileceklerden ve baskıdan korunmak iken erkeklerde YAPABİLECEKLERİNİ ÜST DÜZEYDE YAPABİLMEK amaçlı.Tabii , yapabileceklerinin nimetlerinden yararlanırken açığa çıkmama.
    Ben mi? Çok fazla önemi olduğunu sanmıyorum açıklamamın.Ne diyeyim ki? Ben yapmam öyle canım , olur mu hiç aslan gibi ortalıktayım desem ne değişir? Bir önemi olduğunu sanmıyorum.Tersi de aynı şey.Olsa olsa yazarın kafasındaki fikirler için istatistiki bilgi sayılır sadece.:))

    YanıtlaSil
  18. Evet, buradaki maskemle, eşimle gerçekleştiremediğim ben'i bulmak yaşamak istiyorum.
    Burada da, dışarıda da aynı şeyleri talep ediyorum, istiyorum.
    Oral yapsın istiyorum.
    Sikimi, taşaklarımı ağzına alsın, emsin, yalasın istiyorum.
    Dogy istiyorum.
    Eşim sekste serbest olsun, rahat olsun, yatakta fahişe olsun istiyorum.
    Amını götünü yaysın, saatlerce yalayayım, parmaklayayım istiyorum.
    Bunca yıldan sonra hala AB-Türkiye ilişkileri gibi bir ilişkimiz var karımla...
    Sadece bir-iki maddede ilerleme sağlayabildik.
    Tam anlamıyla kapılarını bana açacak mı bilmiyorum. Bulduğumla yetiniyorum.

    YanıtlaSil

Konu ile ilgili olmayan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.